Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@14:35:33 GMT

عصب کشی شمارش معکوس مرگ دندان نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۱۹۳۲

عصب کشی شمارش معکوس مرگ دندان نیست

پالپ دندان بافت ظریف و حساسی از عروق و اعصاب است که توسط مینای دندان محافظت می‌شود. تخلیه و تراش پالپ دندان به دلیل التهاب و نفوذ عفونت و پر کردن جای آن با موادی خاص، عصب کشی یا روت کانال نامیده می‌شود. متأسفانه معمولاً عصب کشی باعث ضعیف شدن ساختار دندان می‌شود بنابراین برای حفاظت از چنین دندانی باید تمهیداتی درنظر گرفت تا دندان نشکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی حائری طباطبایی قائم مقام هجدهمین کنگره بین المللی اندودنتیست ایران

ایران آنلاین/      دکتر سیدعلی حائری طباطبایی، قائم مقام رئیس هجدهمین کنگره بین‌المللی اندودنتیست ایران با تأکید بر اینکه انجام عصب کشی به معنای آغاز شمارش معکوس برای ازدست دادن دندان نیست به «ایران» می‌گوید: پالپ در حفظ دندان بسیار مؤثر است به همین دلیل تراش و تخلیه آن برای درمان ریشه در تضعیف دندان مؤثر خواهد بود. بنابراین می‌توان گفت دندانی که ترمیم می‌شود بیش از دندان‌های سالم مستعد پوسیدگی است. اما این به معنای از دست دادن دندان نیست و می‌توان با محافظت از دندان ترمیم شده سالیان سال از آن استفاده کرد.

این متخصص درمان ریشه می‌افزاید: معمولاً دندانپزشک برای محافظت از دندان با توجه به میزان ترمیم و استحکام دندان از مواد دندانپزشکی یا روکش استفاده می‌کند. اما موفقیت در حفظ دندان به همین جا ختم نمی‌شود و نیازمند رعایت درست نکات بهداشتی یعنی استفاده از مسواک، نخ دندان و دهان شویه توسط بیمار است. وی معتقد است: اهمیت استفاده از نخ دندان آنقدر زیاد است که حتی در انتخاب بین نخ دندان و مسواک، نخ دندان در اولویت قرار دارد. چراکه بسیاری از غذاهای سفت مانند سیب سفت یا هویج کار مسواک را انجام می‌دهد ولی هیچ جایگزین طبیعی برای نخ دندان وجود ندارد. دکتر حائری در مورد اهمیت استفاده از دهان شویه هم می‌گوید: دهان شویه‌ها انواع مختلفی دارند. برخی از آنها برای مصرف روزانه هستند که باید روزی دوبار استفاده شوند. برخی دیگر از دهان شویه‌ها هم حاوی داروهای قوی هستند که باید در مدت زمانی محدود استفاده شوند در غیراین صورت باعث رنگ گرفتن دندان‌ها می‌شوند.  این متخصص درمان ریشه خاطرنشان می‌کند: نکته مهم در مورد دهان شویه‌ها مقدار و مدت زمان نگه‌داری آنها در دهان است. در بطری دهان شویه، پیمانه استفاده از آن محسوب می‌شود. در هر نوبت استفاده از دهان شویه باید یک پیمانه از دهان شویه را به مدت 30 ثانیه در دهان نگه داشت. بعد از خارج کردن دهان شویه از دهان تا نیم ساعت فرد نباید چیزی بخورد یا آب بنوشد یا حتی دهانش را بشوید. برخی از دهان شویه‌ها تلخ هستند از این رو گروهی از افراد پس از قرقره کردن دهان شویه دهان خود را می‌شویند. متأسفانه خوردن و آشامیدن  یا شستن دهان مانع تأثیر مثبت دهان شویه خواهد شد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان هم می‌توانند از دهان شویه استفاده کنند می‌گوید: کودکان هم بهتر است از دهان شویه استفاده کنند اما دهان شویه‌های آنها متفاوت است. از آنجایی که داخل دهان شویه‌های مخصوص بزرگسالان ترکیبات فلوراید قوی و الکل وجود دارد و امکان بلعیده شدن آن توسط کودکان وجود دارد برای دهان شویه‌های کودکان از دوز کمتر این مواد استفاده می‌شود. دکتر حائری در پایان تأکید می‌کند: دهان شویه‌های داخلی در مقایسه با دهان شویه‌های خارجی از کیفیت مناسبی برخوردارند و می‌توانند نیاز بهداشتی افراد را تأمین کنند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر محسن میرزائی با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.

وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه می‌شود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی ارائه می‌شود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه می‌شود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرم‌گیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.

وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در دنیا شناخته می‌شود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمی‌شود

گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر می‌باشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمک‌های دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟