Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@16:35:35 GMT

عصب کشی دندان چیست؟ مراحل عصب کشی

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۳۸۵۸

 عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان یا روت کانال یکی از پروسه های دندان پزشکی است که نوعی درمان برای ترمیم و یا حفظ دندان های آسیب دیده می باشد ، این روش شامل از بین بردن قسمت درونی و نرم دندان (پالپ) است. پالپ از موادی ساخته شده است که سبب رشد بیشتر دندان ها می شود که این مواد شامل بافت همبند ، عروق خونی و اعصاب می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصب کشی دندان توسط متخصصین و یا دندان پزشک ها به صورت بی حسی انجام می دهند.

در چه مواقعی فرد نیاز به عصب کشی دندان دارد؟

عصب کشی دندان زمانی لازم است که پالپ یا همان قسمت داخلی دندان دچار آسیب جدی ، التهاب و یا عفونت شود چرا که بهترین راه درمان و حفظ ساختار دندان ها نابود کردن پالپ دندان ضربه دیده است. آسیب دیدن پالپ دندان و یا از بین رفتن آن دلیلی بر خراب شدن تاج دندان نبوده و تاج می تواند دست نخورده و سالم باقی بماند. بسیاری از افراد با این پرسش که دلیل صدمه دیدن پالپ دندان چیست مواجه شده و پاسخی برای این پرسش خود یافت نمی کنند اما اکنون به بررسی پاسخ این سوال نیز می پردازیم.

دلایلی که سبب وارد شدن آسیب به پالپ دندان می شوند :  وارد شدن ترما و آسیب به دندان های فرد پوسیده شدن عمقی دندان به سبب عدم رسیدگی روی یک دندان تعداد مکرری پروسه های مختلف دندان پزشکی انجام شده باشد دندان های فرد ترک خورده باشد

با این وجود اغلب افراد متوجه آسیب به وجود آمده در پالپ دندان خود نشده و به همین دلیل برای عصب کشی دندان های خود بسیار دیر اقدام می کنند ، از جمله شایع ترین علائم آسیب پالپ دندان می توان به این دو مورد اشاره کرد 1- تورم و احساس حرارت در لثه ها 2- درد شدید و یا متوسط دندان . در نتیجه اگر با یکی از این دو مورد رو به رو شدید بهتر است هر چه سریع تر به دندان پزشک مراجعه نمایید که در این صورت دندان پزشک دندانی را که دچار درد شده معاینه کرده و برای اینکه جواب قطعی به شما بدهد از اشعه ی X کمک می گیرد ، در صورتی که نیاز به عصب کشی دندان خود داشته باشید یک متخصص اندودنتیست به شما معرفی می کند تا جهت درمان دندان خود نزد او بروید. گاهی اوقات دندانپزشک صلاح می بیند که دندان قابل نگهداری نبوده و باید کشیده شده و بوسیله ایمپلنت جایگزین گردد.

                              عصب کشی دندان

علائمی که نشان می دهند شما نیاز به عصب کشی دندان دارید؟

تغییر رنگ دندان وجود ورم چرکی در لثه دندان درد شدید و طولانی مدت داشتن حساسیت به سرما و گرما در اطراف دندان آسیب دیده لثه ی فرد شل بوده و ورم می کند

عصب کشی دندان چگونه انجام می شود؟

برای انجام عصب کشی حدودا باید 3 الی 4 جلسه دندانپزشکی مراجعه کنید. پیش از آنکه پزشک اقدام به عصب کشی دندان مورد نظر کند ابتدا از طریق اشعه ی X محل دقیق پوسیدگی و شکل کانال ریشه را بررسی می کند از طریق این اشعه می توان از وجود یا عدم وجود پوسیدگی های شدید مطمئن شد چرا که اگر پوسیدگی شدید باشد استخوان هایی که در کنار دندان آسیب دیده وجود دارند دچار عفونت می شوند. به طور کلی عصب کشی دندان در 4 مرحله صورت می گیرد.

بی حس کردن دندان

در اولین مرحله دندان پزشک دندان آسیب دیده را بی حس می کند تا بتواند کار خود را شروع کند. دندان پزشک مقدار کمی از داروی بی حس کننده را بر روی لثه های کناری دندان آسیب دیده گذاشته و پس از مدتی دندان فرد بی حس می شود ، در حین استفاده از بی حس کننده ممکن است کمی دچار درد شوید اما خیلی سریع دردی که حس می کنید نیز از بین می رود. بی حس کردن دندان ضروری بوده و سبب می شود بیمار با آنکه در طول درمان بیدار است اما بسیار آرام بوده و هیچگونه درد یا سوزشی را حس نکند.

                                     مراحل عصب کشی دندان

تمیز کردن کانال ریشه

دندانپزشک برای عصب کشی دندان شما نیاز دارد تا به پالپ دندان دسترسی پیدا کرده و آن را از بین ببرد از این رو سوراخی کوچک در سطح بالای دندان شما ایجاد می کند. هنگامی که دسترسی راحتی به پالپ آسیب دیده پیدا کرد از طریق ابزار های ویژه ای به اسم فایل ، آن را با دقت و ریز بینی خارج می کند. در نهایت کانال ریشه به خوبی تمیز می شود تا برای پر کردن فضای کافی وجود داشته باشد.

آنتی بیوتیک ها

مرحله سوم عصب کشی دندان پوشش دادن موضع باز شده از طریق آنتی بیوتیک می باشد ، دلیل این کار نیز از بین بردن عفونت ایجاد شده و جلوگیری از عود مجدد است. پس از آنکه کانال ها به خوبی تمیز و ضد عفونی شدند با استفاده از خمیر سیلر و ماده ای لاستیک مانند به اسم گوتاپرکا دندان را پر می کنند.

پر کردن موقتی

در آخرین مرحله دندانپزشک شکاف کوچکی را که در ابتدا در قسمت بالایی دندان ایجاد کرده بود به طور موقت پر می کند   تا دندان را برای پر کردن تاج و روکش دندان یا لمینت دندان آماده سازد .

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: عصب کشی دندان روت کانال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی

ایسنا/آذربایجان شرقی یکی از بیماری‌های بسیار رایج و شایعی که افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر کرده است، سرطان است. یک بیماری به نسبت کشنده که می‌تواند به‌صورت خاموش در بدن افراد پیشروی کند و با درگیر کردن اندام‌های مختلف، روند نرمال زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

سرطان(Cancer)، رشد کنترل نشده سلول‌های غیرطبیعی در بدن است. در واقع تومور سرطانی بیماری است که در آن برخی از سلول‌های بدن به‌طور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند و به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش می‌یابند.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی جدید پیش‌بینی کرده است که موارد جدید سرطان در سال ۲۰۵۰ میلادی با ۷۷ درصد افزایش به بیش از ۳۶ میلیون مورد خواهد رسید.

حدود یک سوم از مرگ و میر ناشی از سرطان به دلیل پنج فاکتور مربوط به رژیم غذایی و سبک زندگی بروز می‌کند. این موارد شامل شاخص توده بدنی بالا، مصرف کم میوه و سبزی، نداشتن فعالیت بدنی،‌ مصرف دخانیات و الکل است.

در حال حاضر شایع‌ترین سرطان در مردان، معده و در زنان سینه است.

     سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان

کارشناس پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، به سرطان‌های رایج جمعیت کل کشور اشاره کرد و گفت: سرطان پستان، پروستات، معده، روده‌ی بزرگ و پوست از جمله سرطان‌های رایج در کشور محسوب می‌شوند. 

لیلا عبدالهی، سرطان‌های شایع مردان در آذربایجان شرقی را به ترتیب معده، پوست، پروستات، روده‌ی بزرگ و مثانه و در زنان پستان، روده‌ی بزرگ، تیروئید، معده و پوست اعلام کرد.

وی افزود: طبق آخرین گزارش و آمارهای کشوری، ۴۷ درصد سرطان‌های شناسایی شده استان در زنان و ۵۳ درصد در مردان ثبت شده‌است.  

وی با بیان اینکه عوامل خطر سرطان‌ها به دو دسته قابل تغییر و غیرقابل تغییر تقسیم‌بندی می‌شود، گفت: عوامل غیرقابل تغییر شامل سابقه خانوادگی، سن، جنس و... بوده ولی می‌توان با شناسایی و تشخیص به موقع بیماری از طریق غربالگری در این افراد از پیشرفت بیماری و مرگ و میر زودرس ناشی از آن جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: عوامل خطر قابل تغییر شامل تحرک بدنی، تغذیه‌ی سالم، عدم استعمال دخانیات و غلبه بر استرس می‌باشد که با رعایت آنها می‌توان از ابتلا به سرطان‌ها پیشگیری کرد.

وی افزود: در افراد مبتلا به سرطان رعایت شیوه زندگی سالم مانند انجام فعالیت بدنی با شدت متوسط ۱۵۰ دقیقه و یا ۷۵ دقیقه‌ با شدت بالا در هفته می‌تواند کمک کننده باشد.

عبدالهی ادامه داد: با توجه به تشخیص به موقع و درمان به موقع بیماران با انواع روش‌های غربالگری در کشورهای پیشرفته، افراد مبتلا به سرطان طول عمر طبیعی داشته و در نتیجه مرگ و میر ناشی از سرطان در آن کشورها کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۱۴ درصد سرطان‌ها در استان منجر به مرگ می‌شود، گفت: مهم‌ترین مسئولیت وزارت بهداشت و درمان، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص راه‌های پیشگیری و همچنین اهمیت غربالگری و تشخیص و شروع درمان به موقع سرطان‌هاست که در حال حاضر برای سرطان دهانه‌ی رحم، پستان و روده‌ی بزرگ برنامه‌های غربالگری برای تشخیص زودهنگام در مراکز جامع سلامت صورت می‌گیرد. 

رئیس مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) تبریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در بیمارستان الزهرا خدمات حوزه‌ی قلب و عروق، داخلی، گوارش، غدد، سلامت جنسی و جراحی سرطان‌های زنان ارائه می‌شود.

سرطان پستان سرطانی که از هر هشت زن، یک نفر به آن مبتلا می‌شود

دکتر مریم واعظی با بیان اینکه خدمات رشته‌های فوق تخصصی حوزه‌ی سلامت زنان مانند پریناتولوژی، ناباروری، لاپاراسکوپی، آنکولوژی و مشکلات کف لگن در این مرکز ارائه می‌شود، افزود: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان‌هایی است که سلامت زنان را تهدید می‌کند و از هشت زن یک نفر در طول عمر خود به آن مبتلا می‌شود.

وی با بیان اینکه غربالگری این سرطان با سونوگرافی و ماموگرافی پستان در مرکز الزهرا انجام می‌شود، گفت: در ماموگرافی و معاینه بالینی ممکن است با موارد غیرطبیعی مثل تو رفتگی پستان و توده‌ مواجه شویم.

وی افزود: بعد از جراحی پستان اگر بیمار نیاز به شیمی درمانی و رادیو تراپی داشته باشد ادامه‌ی درمان آن هم قابل انجام است.

پاپ اسمیر آزمایشی برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم

وی با بیان اینکه سرطان‌ دهانه‌ی رحم از دیگر سرطان‌های شایع در زنان است، ادامه داد: پاپ اسمیر نوعی آزمایش است که برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم انجام می‌شود این آزمایش ارزان و در دسترس بوده و با انجام به موقع آن بیمار شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت.

واعظی ادامه داد: طبق دستورالعملی که در دنیا وجود دارد بانوان از ۲۱ تا ۶۵ سال نیازمند غربالگری سرطان دهانه‌ی رحم هستند که این غربالگری باید هر سه سال یکبار با پاپ اسمیر یا هر پنج سال یکبار با Co.Testing انجام شود.

وی با بیان اینکه Co.Testing یعنی بررسی اچ پی وی‌های پرخطر و پاپ اسمیر است که از این طریق بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود، گفت: اگر غربالگری در مراحل پیش سرطانی انجام شود مشکل با راه‌های ساده برطرف می‌شود و در مراحل پیشرفته هزینه بیشتری در بر خواهد داشت.

رئیس مرکز خدمات درمانی الزهرا(س) تبریز اظهار کرد: در مرکز الزهرا زیرساخت‌های جراحی و شیمی درمانی وجود دارد اما موارد رادیو تراپی به دلیل نبود آن در این مرکز به مرکز شهید مدنی تبریز ارجاع داده می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از زنان در سنین بالای ۵۰ سال با سرطان رحم درگیر هستند، گفت: شایع‌ترین علامت این سرطان خون‌ریزی‌های غیرطبیعی است که به ندرت در سنین زیر ۲۰ هم ایجاد می‌شود. 

واعظی خاطرنشان کرد: درمان این سرطان در مراحل اولیه به مراتب راحت‌تر بوده و در مراحل پیشرفته درمان به سختی صورت می‌گیرد.

سرطان تخمدان قاتلی خاموش برای زنان

وی خاطر نشان کرد: سرطان رحم و دهانه‌ی رحم علائم بارز ترشحات خونی و خونریزی غیرطبیعی دارند و اگر بیمار زودتر به علامت آن پی ببرد سریع تر درمان شده و نجات پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه سرطان تخمدان برای زنان قاتل خاموش محسوب می‌شود، گفت: چون تخمدان داخل حفره شکم بوده، زمانی که توده به سایزهای بزرگ می‌رسد بیمار متوجه شده و فکر می‌کند که چاق شده و زمانی مراجعه می‌کند که توده‌ها به سایزهای بزرگ رسیده و متاسفانه به سایر اعضای داخلی ریشه داده است.

وی با بیان اینکه در هر مرحله از بیماری برای این سرطان جراحی انجام می‌شود، گفت: بعد از شیمی درمانی و جراحی، شخص به بهبودی نسبتا خوب می‌رسد اما در مراحل پیشرفته احتمال بقای بیمار پایین می‌آید.

رئیس مرکز خدمات درمانی الزهرا(س) تبریز اذعان کرد: ۵۰ درصد مراحل درمان سرطان شیمی درمانی و جراحی است و ما بقی متعلق به ویزیت‌های پیگیری‌ است که بیمار باید تا پایان عمر تحت پیگیری متخصص آنکولوژی بوده و بعد از اینکه درمان کامل شد تا دو سال هر سه ماه ویزیت شده و تا سه سال هر شش ماه تحت کنترل باشد.

وی با بیان اینکه افرادی که استعداد ابتلا به سرطان دارند احتمال عود آن بعد از درمان نیز وجود دارد، گفت: اگر بیماری در مراحل اولیه عود تشخیص داده شود در شرایط بهتری درمان شده و درمان موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: بخشی از استعداد ابتلا به سرطان ارثی و ژنتیکی است که در آن موارد درمان، شاید خیلی کمک کننده نباشد.

سرطان دهانه‌ی رحم تنها سرطان دارای واکسن است

وی با بیان تنها سرطانی که واکسن دارد سرطان دهانه‌ی رحم است، گفت: عامل این سرطان عفونی، عفونتی به نام اچ پی وی است که اگر اشخاص پایبند خانواده باشند ابتلا به آن کاهش می‌یابد.

وی بیان کرد: واکسن HPV در دُزهای دو و چهار ظرفیتی موجود هستند که به دلیل هزینه‌ی زیاد، همگانی نبوده و شخص باید از داروخانه‌های معتبر تهیه کند.

وی تاکید کرد: توصیه می‌کنیم افراد قبل از ازدواج با تهیه و تزریق این واکسن به شکل موثری از سرطان دهانه‌ی رحم جلوگیری کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام زمان قطعی پخش فصل سوم «زخم کاری»
  • مراحل تولید وانت و کامیونت های "فورد" در ویدئویی دیدنی (فیلم)
  • چگونگی و مراحل رأی دادن در انتخابات الکترونیک
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • مذاکرات با دشمن صهیونیستی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده است
  • مراحل رای دادن الکترونیکی چگونه است؟
  • تشرف ۸۵۵ نفر زائر از استان اردبیل به حج تمتع
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • مراحل رای دادن در انتخابات الکترونیکی چگونه است؟
  • مراحلِ چاپ و تولیدِ اسکناس دلار + ویدئو