Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@20:49:03 GMT

مراقبت از دندان عصب کشی شده چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۰۱۱۳

مراقبت از دندان عصب کشی شده چگونه است؟

اگر به تازگی تحت عصب کشی قرار گرفته باشید، باید مراقبت از دندان ترمیم شده خود را شروع کنید و مراقبت های ویژه ای را بلافاصله بعد از انجام عصب کشی انجام دهید. در ابتدا یک پر کردن موقتی که از آن به عنوان پانسمان نیز یاد می کنند، خواهید داشت که تا آماده شدن روکش دائمی باید در محل خود باقی بماند و در این مدت باید خیلی مراقب دندانتان باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرایند عصب کشی

عصب دندان عامل ارتباط دهنده دندان، لثه و فک است. شاید به دلیل رسیدن پوسیدگی قالب دندان یا ایجاد آبسه، یعنی وجود عفونت در پاکت دندان در اطراف ریشه، یا به دلیل آسیب دیدگی دندان مجبور به عصب کشی شوید. دندانپزشک در طول این فرایند، پالپ دارای عفونت را پاکسازی نموده و از نوع به‌خصوصی از مواد پر کننده دندان برای بستن کانال ریشه استفاده می ‌کند. با توجه به شکننده شدن دندان بدون وجود پالپ احتمالاً به یک جلسه دیگر برای قرار دادن روکش محافظتی بر روی دندان نیاز خواهید داشت.

مراقبت از دندان عصب کشی شده بعد از انجام فرآیند

بعد از نصب روکش دائمی یا پر کردن دندان، بیمار باید مانند باقی دندان ها، مراقب دندان عصب کشی شده نیز باشد. بیمار باید هر روز اقدام به پاک کردن و نخ کشیدن نماید تا بتواند غذاهای دلخواهش را بخورد. البته بیمار تا آن زمان باید از دستورالعمل های بخصوصی پیروی کند. این دستورالعمل به مراقبت از دندان عصب کشی شده، روکش و پر کردن موقتی دندان کمک می کند.

به آرامی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

لازم است محل درمان را بعد از عصب کشی تمیز نگاه دارید. با این حال مسواک کردن شدید می‌تواند فشار زیادی بر دندان عصب کشی شده وارد کند و باعث تخلیه مواد پرکننده دندان یا روکش موقتی شود. استفاده از مسواک نرم و سپس نخ دندان کشیدن به نظافت محیط دندان عصب کشی شده کمک می کند. نباید نخ را به زور وارد فضای بین دو دندان کرد، یعنی اگر به سادگی نتوانستید نخ را وارد فضای بین دندانی بکنید، باید با دندانپزشکتان تماس بگیرید. شاید لازم باشد که مواد پرکننده دندان کمی اصلاح شود تا بتوان نخ را وارد فضای بین دو دندان کرد.

دهانتان را آبکشی کنید.

نظافت بعد از عصب کشی دندان یک مسئله ضروری است؛ بیمار در کنار مسواک کردن و نخ دندان کشیدن باید طی چند روز بعد از عصب کشی دندان، دهانش را با محلول آب و نمک شستشو دهد. این محلول از ترکیب آب ولرم و نصف قاشق چای خوری نمک تشکیل می شود و بیمار باید دهانش را چند ثانیه با این محلول شستشو دهد؛ اما نباید این فرایند را با شدت زیادی انجام داد.

داروهای تجویز شده را مصرف کنید.

بعد از آنکه اثر ماده بی حسی از بین می رود، ممکن است با سوزش و درد در ناحیه عصب کشی مواجه شوید. همچنین بعضی افراد ممکن است با التهاب مواجه شوند، اما این مورد خیلی شایع نیست. باید بدانید که این موارد موقتی هستند و می توانید آن را با مصرف داروهای بدون نسخه مدیریت کنید. در بعضی موارد ممکن است با تجویز داروی قوی تری برای مدیریت درد مواجه شوید؛ دندانپزشک همچنین آنتی بیوتیک را برای جلوگیری از انتشار عفونت تجویز میکند. باید مطابق با دستورالعمل پزشک رفتار کنید و داروها را سر وقت مصرف کنید. اگر دردتان فروکش نکرد و نشانه های بروز عفونت را مشاهده کردید، باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید.

غذاهای نرم بخورید.

وقتی دندان پرشده و روکش موقتی بعد از عصب کشی را در دهان دارید، بهتر است از خوردن غذای سفت و ترد پرهیز کنید. این غذاها می تواند باعث خالی شدن مواد پر کرده و روکش شده، و عصب را نمایان کند. غذاهای نرم برای دوره بعد از عصب کشی دندان ایده آل محسوب می‌شود. سوپ می تواند مواد مغذی مورد نیاز را بدون ایجاد آسیب در دندان برای بیمار فراهم کند. اما در صورتی که خیلی گرم باشد می تواند باعث ایجاد حساسیت و درد در دندان عصب کشی شده شود.

از اعمال فشار بر دندان عصب کشی شده خودداری کنید.

لازم است که بعد از عصب کشی دندان از اعمال فشار زیاد بر روی آن خودداری کنید. بیماران باید تا آماده شدن روکش دائمی با سمت دیگر دهانشان اقدام به جویدن غذا نمایند. محافظ دندان، اثر دندان قروچه بر روی رستوریشن یا مواد موقتی تعبیه شده را کاهش می دهد.

به دستورات دندانپزشک‌تان گوش کنید.

دندانپزشک همچنین دستورالعمل هایی برای مراقبت از دندان عصب کشی شده در اختیار بیماران قرار می دهد که می تواند شامل عادات بهداشتی مختلفی بر اساس رستوریشن های استفاده شده در دهان بیمار باشد. برای مثال کسی که به دلیل پوسیدگی مجبور به کشیدن تعدادی از دندان هایش شده باشد، شاید به جای مسواک کردن فقط نیاز باشد که از دهانشویه استفاده کند. بیماران باید ریز به ریز از دستورالعمل‌های ارائه شده توسط دندانپزشک پیروی کنند.

به ملاقات دندانپزشک‌تان بروید.

فرایندهای درمان برای دندان‌ها اصلاً ساده نیستند و تا مدتی ممکن است با احساس گزگز کردن یا سوزش در محل درمان درگیر باشید. از شما خواسته می شود در صورت مشاهده تورم یا حس کردن فشار در لثه هایتان بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید. فشار زیاد در لثه یا واکنش های آلرژیک در دهانتان ممکن است در نتیجه مصرف دارو باشد؛ در هر صورت هیچ یک از این نشانه ها را نباید سرسری بگیرید و در سریعترین زمان ممکن به دندانپزشک تان مراجعه کنید. دندانپزشک اقدام به معاینه دندان عصب کشی شده می نماید و بهترین راه حل ممکن را ارائه خواهد کرد. آنها برای ترمیم دندان های ترک خورده ممکن است از کامپوزیت دندان استفاده کنند. همچنین اگر تجمع دندان ها و بدشکلی آن ها مواجه بودید، شاید نیاز به جراحی کشیدن دندان عقل نهفته درون لثه باشد.

انجام اقدامات مراقبتی مناسب دندان ها بعد از جراحی ضروری است. باید مسواک کردن، نخ کشیدن دندان و مراجعه به دندانپزشک را جدی بگیرید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. بااینحال با انجام اقدامات درست و حفظ بهداشت مناسب دهان و دندان بعد از جراحی، می توانید روند درستی را در پیش بگیرید.

مشکلات عصب کشی دندان

بعد از عصب کشی ممکن است با عفونت های جدیدی مواجه شوید که از جمله عوامل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجود تعداد بیشتر از انتظار کانال در ریشه دندان (که شاید یکی از آنها تمیز نشوند) یک ترک شناسایی نشده در ریشه دندان یک مشکل در رستوریشن که امکان ورود باکتری به درون دندان را فراهم کرده باشد. شکستگی مواد پرکننده دندان در طول زمان که امکان آلودگی درون دندان توسط باکتری را فراهم می‌کند. عدم پیروی از دستورالعمل های دندانپزشک

گاهی اوقات می‌توان مشکل را با درمان مجدد حل کرد، اما بعضی مواقع برای حفظ دندان باید اقدام به جراحی آن بکنید. شایعترین روش استفاده شده آپیکوکتومی یا بریدن انتهای ریشه است. این کار به کاهش التهاب یا عفونت در نواحی استخوانی اطراف دندان کمک می کند. در این فرایند، بافت لثه باز می شود، بافت عفونی و گاهی انتهای ریشه برداشته می شود؛ سپس شاید روی آن به صورت جزیی با مواد پرکننده پر شود.

کلیت عصب کشی

موفقیت عصب کشی بسیار بالا است و دارای نرخ موفقیت بیش از ۹۵ درصدی است. ماندگاری بسیاری از دندان هایی که به کمک عصب کشی درمان شده اند، مادام العمر است.

کد خبر 1637067

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بعد از عصب کشی دندان مواد پرکننده مسواک کردن دندان ها مواد پر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۰۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

به گزارش ایرنا، عباس صدریان‌فر بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.

وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.

وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر